Registruotiems vartotojams:
 
 
Portalo rubrikos
Namų statyba  
Aplinkotvarka. Baseinai Fontanai ir įranga  
Baldai , Baldų gamyba  
Remontas.Apdailos darbai  
Vartai, Tvoros, Kalvystė  
Akmens, akmens masės gaminiai  
Apsaugos sistemos  
Architektai, paslaugos  
Dujos,dujotiekio įrengimas  
Durys, Langai, palangės  
Elektra, instaliacija  
Gręžiniai,geologiniai tyrinejimai  
Grindys, grindų dangos  
Interjeras. Eksterjeras  
Laiptai, turėklai  
Pirtys, Saunos ir įranga  
Plytelės Keramika  
Santechnika, paslaugos  
Šildymas,Katilai.Biokuras  
Statybines medžiagos  
Statybos technika nuoma ir pardavimas  
Stogai. Stogų dangos  
Transportas ir paslaugos  
Vandentiekis, įrenginiai  
Vėdinimas-kondicionavimas  
Židiniai. Krosnelės  
Darbo drabužiai. Darbo sauga  
Įrankių, įrengimų nuoma  
Paslaugos: Asmeniniai skelbimai.  
REM.LT - BUK MATOMAS,PRANEŠK APIE SAVE NEMOKAMAI. Naujenos, Naudingi staipsniai, patarimai, įmonių siūlomos paslaugos... Registracija nemokama !
   
    Prisijunkite!

REM.LT -> Naujienos -> „YIT Kausta“ kuria kontrastingą sritį Viršuliškių rajone
„YIT Kausta“ kuria kontrastingą sritį Viršuliškių rajone


Suomijos koncernui priklausanti viena didžiausių ir moderniausių statybos paslaugų grupių Lietuvoje AB „YIT Kausta“ užsimojo pakeisti sostinės rajono Viršuliškių veidą. 2014-aisiais įmonė srityje už Spaudos rūmų link Pilaitės ketina įgyvendinti trijų skirtingos paskirties statybos objektų – didžiulio prekybos centro, 21 aukšto biurų pastato ir kelių mažaaukščių gyvenamųjų namų – projektą. Tai bus antrasis tokio masto kontrastingas pastatų arealas Vilniuje po dešiniajame Neries krante įsikūrusios „architektūrinės kalvos“.

Leidimas 3,5 ha teritorijoje vykdyti statybas gautas dar 2007-aisiais, tačiau planus pristabdė ekonominis sunkmetis. Šiais metais imta iš naujo įgyvendinti viziją sukurti naują pusketvirto hektaro ploto lokalinį miesto centrą Viršuliškėse.


Anot „YIT Kausta“ generalinio direktoriaus Kęstučio Vanago, pirminiame plane mikrorajono plėtra atrodžiusi kiek kitaip. „Dėl pakitusios situacijos nekilnojamojo turto rinkoje darbus buvome pristabdę. Pradžioje buvome numatę statyti gyvenamuosius namus ir biurų patalpas, tačiau planus pakeitėme. Naujas detalusis planas leido išplėsti sklypo paskirtį, taip teritorijoje atsirado prekybos centras“, – sako K. Vanagas.

Projekto išskirtinumas kuriamas jau kitąmet iškilsiančiu 21 aukšto, daugiau nei 81 metro aukščio ir 10 tūkst. kvadratinių metrų ploto biurų pastatu „Grand Office“, nauju prekybos tinklo „Prisma“ centru su talpia požemine automobilių aikštele bei gyvenamaisiais daugiabučiais „Solo city“, kurių pirmasis jau pastatytas ir pripažintas tinkamu naudoti.

Projekto autoriai architektai Gintaras Čaikauskas ir Miroslavas Šejnickis šį kompleksą vadina pionieriumi – esą daugiaaukščiai pastatai, priešingai nei iki šiol, dygs nedarkydami miesto peizažo. „Tai naujas žingsnis į satelitinį, antrąjį Vilniaus centrą, kur atitinkamai pagal urbanistinį miesto landšaftą aukštybinė statyba įmanoma maksimaliai priartėjant prie centro. Būtent vietovės kraštovaizdis ir leidžia pakelti aukštybinius pastatus nesudarkant senamiesčio panoramų, miesto silueto ir išlaikant santykį su žaliuoju miesto kalvų žiedu. Tai yra priešinga ankstesniam blaškymuisi, kai mieste dėl komercinių interesų buvo „primėtyta“ aukštybinių pastatų, neatsižvelgus į išorinį miesto charakterį“, – tikina architektai.

Pasak ekspertų, susisiekimas su kylančiu naujuoju Viršuliškių arealu yra išties pavydėtinas – autobusais ir troleibusais į rajoną galima gana greitai atvykti iš bet kurios miesto dalies, o automobiliu tam tereikia užtrukti iki 10-ies minučių. Tikimasi, kad naujasis projektas vietos infrastruktūrą turėtų tik pagerinti.


„Manome, kad šio sklypo vieta perspektyvi, ji arti centro, arti išvažiavimas į magistralinius kelius Vilnius–Panevėžys ir Vilnius–Klaipėda. Pagal Vilniaus bendrąjį planą Viršuliškės – vienas iš svarbiausių lokalių centrų, kurio užduotis sumažinti spūstis miesto centre, sukuriant darbo vietas arčiau namų. Įgyvendinus statybų projektą ne tik atsiras naujų darbo vietų prekybos centre ar biuruose – pagerės infrastruktūra bendrąja prasme: bus sutvarkytos gatvės, šaligatviai aplink kvartalą, įrengtas naujas šviesoforas Pilaitės prospekte, užtikrinsiantis greitesnį išvažiavimą miesto centro link. Gana didelė teritorija taps estetiškai patraukli“, – teigia K. Vanagas.

Projekto autoriai ir vystytojai vienbalsiai tikina, kad pilkųjų daugiaaukščių klaidos pakartotos nebus. Butai numatyti optimalaus dydžio ir ekonomiški, patogiai išplanuoti – tokie, kokie dabar yra patys paklausiausi. Pagal sumanymą visi pastatai bus individualizuojami spalviniais sprendimais, kitom architektūrinėm detalėm, orientuojantis labiau ne į prabangą, bet į kokybę.



Į titulinį
Copyright © REM.LT 2011-2024 Visos teises saugomos                 Reklama     Privatumas     Atsakomybės apribojimas     Taisyklės

Hey.lt - Interneto reitingai, lankomumo statistika, lankytoj?
skaitliukai