Registruotiems vartotojams:
 
 
Portalo rubrikos
Namų statyba  
Aplinkotvarka. Baseinai Fontanai ir įranga  
Baldai , Baldų gamyba  
Remontas.Apdailos darbai  
Vartai, Tvoros, Kalvystė  
Akmens, akmens masės gaminiai  
Apsaugos sistemos  
Architektai, paslaugos  
Dujos,dujotiekio įrengimas  
Durys, Langai, palangės  
Elektra, instaliacija  
Gręžiniai,geologiniai tyrinejimai  
Grindys, grindų dangos  
Interjeras. Eksterjeras  
Laiptai, turėklai  
Pirtys, Saunos ir įranga  
Plytelės Keramika  
Santechnika, paslaugos  
Šildymas,Katilai.Biokuras  
Statybines medžiagos  
Statybos technika nuoma ir pardavimas  
Stogai. Stogų dangos  
Transportas ir paslaugos  
Vandentiekis, įrenginiai  
Vėdinimas-kondicionavimas  
Židiniai. Krosnelės  
Darbo drabužiai. Darbo sauga  
Įrankių, įrengimų nuoma  
Paslaugos: Asmeniniai skelbimai.  
REM.LT - BUK MATOMAS,PRANEŠK APIE SAVE NEMOKAMAI. Naujenos, Naudingi staipsniai, patarimai, įmonių siūlomos paslaugos... Registracija nemokama !
   
    Prisijunkite!
REM.LT -> Straipsniai -> Paviršių paruošimas.
Paviršių paruošimas.



Sienų paviršiaus paruošimas priklauso nuo to, koks paviršiaus padengimo būdas bus naudojamas toliau. Jei bus klijuojami tapetai, tai pakanka tik pašalinti seną dekoratyvųjį sluoksnį. Tačiau jei yra planuojama padengti sauso tinko mišiniais arba skystaisiais tapetais, tai paviršių reikės nuvalyti iki tinko, plytų arba betono. Taip pat būtina pašalinti visus vinis, kaiščius, nuvalyti bet kokias atplaišas. Visus paviršiaus defektus reikia likviduoti tinko, kalkių arba cementiniu mišinio pagalba.
Ypač gilius rėžius iš pradžių reikia užmaskuoti gipsu, o po to per keletą etapų tinko mase. Paskutinis sluoksnis yra uždedamas tik po pilno prieš tai ėjusio išdžiuvimo. Labai dideli grioveliai yra užtepami cemento ir smėlio mišiniu, kurio proporcijos yra 1:3 arba sausu tinku. Po to iš viršaus yra dedama marlė, įmirkyta PVA klijais, ir visas plotas yra glaistomas.


Po sienos defektų pašalinimo, reikia kompleksiškai glaistyti, kas leidžia panaikinti likusius nedidelius trūkumus ir suteikti paviršiui vienalytiškumo. Šiai operacijai yra reikalingi tokie instrumentai kaip plati ir siaura laistyklė, dubuo plokščiu dugnu, platus teptuko, kibiro su vandeniu arba gruntu ir glaisto. Glaistas gali būti dviejų rūšių: sausas ir jau paruoštas. Į pastarąjį reikia tik įpilti truputį vandens, o pirmąjį reikia etiketėje nurodytomis proporcijomis pasiruošti, kruopščiai permaišant, pageidautina maišykle, iki vienalytės masės gavimo, , kuri būtų panaši į tirštą grietinę. Perkant mišinį reikia atkreipti dėmesį į jo suderinamumą su medžiagomis, su kuriomis bus dirbama vėliau.
Aliejiniams ir sintetniams dažams turi būti naudojami glaistai su specialiomis rišamosiomis medžiagomis, o jei dažoma kreidiniai, vandeniniais emulsiniais, klijų – kreidos dažais arba klijuojama tapetais, reikia pirkti tokį mišinį, kuris turėtų vandens emulsijos ir pokosto – oksolio ten neturėtų būti daugiau nei 3%.


Pageidautina, kad prieš padengiant mišiniu paviršius būtų nugruntuojamas, tai reikalinga šio proceso palengvinimui. Glaistymas vyksta horizontalia arba vertikalia kryptimis plačiomis laistyklėmis kampu į sieną, ir kuo jis didesnis, tuo plonesnis yra dengiamasis sluoksnis. Nelygumų išlyginimui kampas turėtų būti 30° ir daugiau laipsnių. Kad glaistas nesukietėtų, jį periodiškai reiktų pamaišyti plona laistykle. Išdžiuvęs pirmas sluoksnis yra nutrinamas specialia abrazyvine trintuve, o po to paros dar kartą yra šlifuojamas smulkiu švitriniu popieriumi.


Po to paviršių reikia iki galo nugruntuoti specialiu mišiniu, kad sustiprėtų paviršius ir pasišalintų dulkės. Egzistuoja daug skirtingų medžiagų, kurios vykdo skirtingas funkcijas. Pavyzdžiui, gruntas, yra skirtas pagrindo sustiprinimui, jo sugėrimo savybių sumažinimui, pagerina adheziją, izoliuoja arba veikia antikoroziškai.
Senas budas : grunto tirpalą galima pasiruošti savarankiškai. Tam reikės 0,5 kg kaulų čiulpų klijų skirtų stalių darbams, 1 gabalėlio ūkinio muilo ir 100 g vario sulfato. Pamaišant, į verdantį vandenį, palaipsniui yra beriamas sutrintas muilas, klijai ir sulfatas. Gautą masę reikia virti 20 – 30 minučių, po to, perleisti per smulkų sietą ir atšaldyti. Gruntas yra tepamas plonu sluoksniu paprastu teptuku. Išdžiuvęs paviršius yra paruoštas tolimesniems darbams.


Į titulinį
Copyright © REM.LT 2011-2024 Visos teises saugomos                 Reklama     Privatumas     Atsakomybės apribojimas     Taisyklės

Hey.lt - Interneto reitingai, lankomumo statistika, lankytoj?
skaitliukai