Registruotiems vartotojams:
 
 
Portalo rubrikos
Namų statyba  
Aplinkotvarka. Baseinai Fontanai ir įranga  
Baldai , Baldų gamyba  
Remontas.Apdailos darbai  
Vartai, Tvoros, Kalvystė  
Akmens, akmens masės gaminiai  
Apsaugos sistemos  
Architektai, paslaugos  
Dujos,dujotiekio įrengimas  
Durys, Langai, palangės  
Elektra, instaliacija  
Gręžiniai,geologiniai tyrinejimai  
Grindys, grindų dangos  
Interjeras. Eksterjeras  
Laiptai, turėklai  
Pirtys, Saunos ir įranga  
Plytelės Keramika  
Santechnika, paslaugos  
Šildymas,Katilai.Biokuras  
Statybines medžiagos  
Statybos technika nuoma ir pardavimas  
Stogai. Stogų dangos  
Transportas ir paslaugos  
Vandentiekis, įrenginiai  
Vėdinimas-kondicionavimas  
Židiniai. Krosnelės  
Darbo drabužiai. Darbo sauga  
Įrankių, įrengimų nuoma  
Paslaugos: Asmeniniai skelbimai.  
REM.LT - BUK MATOMAS,PRANEŠK APIE SAVE NEMOKAMAI. Naujenos, Naudingi staipsniai, patarimai, įmonių siūlomos paslaugos... Registracija nemokama !
   
    Prisijunkite!
REM.LT -> Straipsniai -> Gartraukis virtuvei.
Gartraukis virtuvei.


Šiuolaikinės namų šeimininkės virtuvė turi būti graži ir kuo patogesnė.Todėl gamintojai siūlo daugybę prietaisų, kurie padeda ne tik gaminti maistą, bet ir gerai praleisti laiką. Be to, maisto gaminimo procesas neįsivaizduojamas be aukštos kokybės viryklių ir puikių gartraukių, kurie pašalina nemalonius kvapus. Todėl gartraukiai yra tokie pat svarbūs kaip ir viryklės.

Pasirinkti gartraukį nėra problema, nes šiuolaikinių prietaisų rinkoje gamintojai siūlo platų pasirinkimą.


Virtuvės gartraukio tipai:

Šiuo metu įvairūs gamintojai siūlo trijų tipų: kupolinius, plokščius ir įmontuojamus. Paprasčiausias tipas-plokščias korpusas su vienu arba retai dviem priešpriešiais besisukančiais varikliais.
Šio tipo gaubtuose paprastai naudojamas akrilo filtras, tačiau galima naudoti ir metalinius filtrus. Kad būtų sulaikomos smulkesnės dalelės ir pašalinami nemalonūs kvapai, plokščiuose gaubtuose papildomai įrengiami vienkartiniai anglies filtrai.
Įmontuojamame virtuvės gartraukyje yra patogus ištraukiamas skydelis nešvaraus oro įsiurbimo diapazonui reguliuoti. Jame yra plaunamas metalinis filtras ir du varikliai.

Kupoliniai gartraukiai yra namų šeimininkių svajonė-gamintojai siūlo įvairių formų ir spalvų kupolinius gartraukius. Be to, jie turi papildomų techninių savybių, pavyzdžiui, jų valdymo būdą.
Taip pat yra salos gartraukiai,kurie naudojami, kai kaitlentė nėra vienoje plokštumoje su siena. Salos virtuvės gartraukiai yra brangesni, nes jie pagaminti iš aukštos kokybės plieno ir valdomi nuotolinio valdymo pulteliu.

Be abejo, gartraukio tipo pasirinkimas daugiausia priklauso nuo viryklės tipo ir jos vietos. Gartraukiai gaminami iš įvairių medžiagų. Pigiausia medžiaga yra emalis. Emaliuoti padėklai yra patvarūs, lengvai valomi ir nebrangūs.
Nerūdijančio plieno ir aliuminio korpusai yra brangesni, bet tokie pat patvarūs. Aliuminio korpusai yra ypač patrauklūs, nes nerūdija ir yra matinės spalvos.
Brangesniuose modeliuose padėklai gaminami iš grūdinto stiklo arba medžio. Svarbiausias reikalavimas eksploatuojant tokius gartraukius-prižiūrėti juos naudojant švelnią valymo priemonę.

Yra įvairių tipų gaubto valdymo įtaisų: jutikliniai, jutikliniai ir mygtukiniai. Kiekvienas jų veikia skirtingai, tačiau naujausi modeliai yra ekonomiški virtuvės gartraukiai su nuotolinio valdymo pulteliais ir laikmačiais.
Yra įvairių tipų gartraukio valdiklių. Kiekvienas jų turi skirtingą valdymo mechanizmą, tačiau naujausi modeliai yra ekonomiški gartraukiai su nuotolinio valdymo pulteliu ir laikmačiu.


Yra tam tikros taisyklės dėl virtuvės gartraukių montavimo aukščio. Todėl gartraukiai turi būti montuojami bent 80 cm virš dujinės kaitlentės ir 70 cm virš elektrinio paviršiaus. Tai nustatyta siekiant išvengti gaisrų, o standartinis plotis yra 90 cm.
Nestandartinio dydžio gartraukiams yra tam tikros specifikacijos, tačiau, be valdymo skydelio ir laikmačio, jie taip pat turi turėti triukšmo lygio indikatorių ir taršos lygio indikatorių.


Šiuolaikiniai gartraukiai taip pat laikomi virtuvės dizaino ir interjero elementu, todėl parenkami taip, kad derėtų prie virtuvės baldų spalvos ir dizaino. Be abejo, įmontuotuose virtuvės balduose jau yra gartraukis, kuris įsilieja į bendrą foną.

Rem.lt 02-2023

Į titulinį
Copyright © REM.LT 2011-2024 Visos teises saugomos                 Reklama     Privatumas     Atsakomybės apribojimas     Taisyklės

Hey.lt - Interneto reitingai, lankomumo statistika, lankytoj?
skaitliukai