Registruotiems vartotojams:
 
 
Portalo rubrikos
Namų statyba  
Aplinkotvarka. Baseinai Fontanai ir įranga  
Baldai , Baldų gamyba  
Remontas.Apdailos darbai  
Vartai, Tvoros, Kalvystė  
Akmens, akmens masės gaminiai  
Apsaugos sistemos  
Architektai, paslaugos  
Dujos,dujotiekio įrengimas  
Durys, Langai, palangės  
Elektra, instaliacija  
Gręžiniai,geologiniai tyrinejimai  
Grindys, grindų dangos  
Interjeras. Eksterjeras  
Laiptai, turėklai  
Pirtys, Saunos ir įranga  
Plytelės Keramika  
Santechnika, paslaugos  
Šildymas,Katilai.Biokuras  
Statybines medžiagos  
Statybos technika nuoma ir pardavimas  
Stogai. Stogų dangos  
Transportas ir paslaugos  
Vandentiekis, įrenginiai  
Vėdinimas-kondicionavimas  
Židiniai. Krosnelės  
Darbo drabužiai. Darbo sauga  
Įrankių, įrengimų nuoma  
Paslaugos: Asmeniniai skelbimai.  
NEMOKAMI SKELBIMAI...Paskelbk apie save... Buk matomas.
   
    Prisijunkite!
REM.LT -> Straipsniai -> Keraminės plytelės – kokybės patikrinimas
Keraminės plytelės – kokybės patikrinimas

Laikas parodė, kad vonios kambario ir tualeto įrengimas nepigiai atsieina. Plytelės brangios, taigi kaip patikrinti jų kokybę?

Esu įrengęs daug vonios kambarių, pradėjau dar tuomet, kai Rusijoj tebuvo vieno dydžio plytelės. Dizaino gausa irgi nelepino. Manau, kad galiu išduoti keletą gudrybių, kurias slepia gamintojai, o galbūt ir pardavėjai.

Kaip pasirinkti kokybiškas plyteles:
1. Svarbiausia yra glazūra, kuria padengtos plytelės. Laikui bėgant, po kokių penkerių metų, blogos kokybės plytelių paviršius sutrūkinės. Plytelėms sušlapus šie įtrūkimai matysis kaip smulkus voratinklis. Praėjus dar kiek laiko glazūra ims trupėti. Net jei taip ir neatsitiks, vaizdas bus nekoks.
2. Paimkite stiklo pjaustiklį. Labiau tiks nenaujas, kiek atbukęs. Perbraukus juo per glazūrą, galima patikrinti jos kokybę. Jei pjaustiklis pjauna gerai, girdimas aiškus pjovimo garsas ir lieka gerai matoma juostelė, reiškia glazūra labai blogos kokybės. Priešingu atveju pjaustiklis pjautų blogai, su protrūkiais, juostelė būtų vos įžiūrima. Norint įbrėžti nesutrūkinėjusią juostelę, reiktų kelis kartus perbraukti per tą pačią vietą. Tokia glazūra labai gera, ja padengtos plytelės tarnaus ne vienai kartai.
3. Medžiaga, kuria padengta plytelės apačia, didelės reikšmės neturi. Visgi, jei tai sienų plytelės, reiktų atkreipti dėmesį į vieną smulkmeną. Kartais pagrindas būna padengtas slidžia medžiaga, panašia į glazūrą. Tokios plytelės laikysis blogai. Pasitaiko ištisos partijos tokių gaminių.
4. Nesinorėtų jūsų liūdinti, tačiau tai tik pradžia. Dabar reiktų paimti kampainį ir iš visų pusių apžiūrėti plytelės pasisukimo kampą. Jei kampas geras – plytelė „klausys“ ją klojant.

Kampainį reikia pridėti ir prie išorinės plytelių pusės. Gerose plytelėse neturi būti įlinkimų ar išgaubimų. Reiktų stengtis, kad visos plytelės būtų iš tos pačios partijos. Priešingu atveju gali skirtis plytelių atspalviai. Perkant to nepastebėsite, skirtumas išryškės tik išklijavus sienas.

Pirkdamas plyteles didelėmis partijomis aš iš kiekvienos dėžės ištraukdavau po vieną ir dėdavau ant dėžės. Tik taip galima pastebėti atspalvių skirtumus. Nepamirškite, kad plyteles krauna paprasti krovėjai, taigi toliau pasakoti manau nėra prasmės. Paprasčiausiai patikrinkite, kad nebūtų broko.


Į titulinį
Copyright © REM.LT 2011-2024 Visos teises saugomos                 Reklama     Privatumas     Atsakomybės apribojimas     Taisyklės

Hey.lt - Interneto reitingai, lankomumo statistika, lankytoj?
skaitliukai